Kinderkamer

3 Tips voor de verbouwing van een kinderkamer

Het bouwen of verbouwen van een kinderkamer is misschien wel het leukste wat er is. Dit komt omdat je er een ander zo blij mee kunt maken. In dit geval is dit je kind en dat is natuurlijk het mooiste wat er is. Aangezien je hem of haar de beste kinderkamer wil geven, zetten we hieronder een aantal tips op een rijtje. Zo kun je aan de slag, zodat jouw kind(eren) de slaapkamer of zolderkamer van hun dromen krijgen. 

Werk met een thema

Elke kinderkamer heeft een bepaald thema. Dat thema is uiteraard afgestemd op hun wensen en interesses. Het ene kind is helemaal weg van prinsessen en de ander is dol op alles wat met dieren te maken heeft. Daar kun je iets mee. Denk bijvoorbeeld aan behang op de muur in het thema van jouw zoon of dochter. We kiezen in dit geval voor behang, omdat dat ook makkelijk te verwijderen is. Zo’n thema is altijd maar van korte duur, dus het behang moet er ook weer af kunnen.

Als je met muurschilderingen gaat werken is dat net wat lastiger. Het kost veel meer tijd vaak om een goede muurschilder te vinden. Bovendien kost het veel geld en moet je vaak ook nog alles afplakken omdat op de rest van de muren ook een andere kleur moet komen. Behang is dus de beste optie voor in de kinderkamer.

Een goede indeling

Wist je dat je van een slaapkamer, gemakkelijk twee aparte ruimtes kan maken? Daarvoor hoef je niet eens een hele nieuwe muur te bouwen. Het verdelen van de kamer is bijvoorbeeld ideaal bij ruimtegebrek. Op die manier kunnen twee kinderen in dezelfde ruimte slapen, zonder al te veel last van elkaar te hebben. Je hoeft namelijk niet eens met stapelbedden te werken.

Het is juist een kwestie van een goede indeling. Een stapelbed kan een goede optie zijn, maar je hebt nog meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een nisje maken tegen de muur aan, waar beide kinderen in kunnen slapen. De overige stukken van de muur die naar buiten komen, kun je dan inrichten als opbergruimtes. 

Een ander idee is om ze naast elkaar te laten slapen, maar dan wel ieder in een eigen bed. Het is wel goed om hier eerst mee te experimenteren. Als een van de twee een slechte slaper is, zou deze de ander wakker kunnen houden. Als ze buiten het zicht van de ander liggen is dat soms beter voor de nachtrust.

Heel veel opbergruimte

In een kinderkamer moet je heel veel opbergruimte hebben. Voor het speelgoed alleen heb je al veel ruimte nodig. Dan komen de kleren en schoenen er nog bij. Daarom is zo’n nisje heel ideaal. Dan kun je dat meteen combineren met opberglades en kasten, waardoor je minder ruimte kwijt bent. Een kast neemt al snel veel ruimte in beslag. Deze opbergruimtes kun je ook makkelijk zelf bouwen

Afhankelijk van de leeftijd is het dan ook heel handig om bedden met ingebouwde lades aan te schaffen. Ook daar kun je dan veel speelgoed en andere spullen in kwijt. Dat kan natuurlijk alleen als je niet kiest voor dat nisje, zoals we eerder beschreven. Die bedden zijn wel weer ideaal als je ze allebei een helft van de kamer geeft. Dan staan de bedden ook ver genoeg van elkaar, zodat je de lades nog goed open kunt doen.

Alhoewel kasten veel ruimte in beslag nemen is het wel aan te raden om die in de kamer te plaatsen. Zo kun je kinderen leren om zelf hun speelgoed op te ruimen. Met kasten die heel hoog in de muur zijn geplaatst gaat dat natuurlijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *