Je Huis Verbouwen

De beste tijd om jouw huis te verbouwen

Je zult je vast afvragen wat de beste tijd is om jouw huis te verbouwen. Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Alleen als je al die factoren goed hebt bekeken, kun je een goede beslissing maken. Hoe je de beste tijd kunt bepalen en wat je daar allemaal bij nodig hebt lees je in dit artikel. Zo kom je er dus ook achter, waar je zoal afhankelijk van bent.

Een huidig of nieuw huis?

Ten eerste is het belangrijk om te weten om wat voor huis het gaat. Wil je jullie huidige woning verbouwen, omdat je nu niet tevreden bent over je keuken bijvoorbeeld? Of heb je net een huis gekocht, dat er op zich prima uitziet, maar wat wel een verbouwing nodig heeft? 

Als je jouw huidige huis wil verbouwen, kan dat in principe op elk moment. Al zul je zelf wellicht wel voorkeuren hebben. Een keuken verbouwing wil je wellicht niet plannen rond de kerstdagen als je een vijf gangendiner moet koken. Wil je jouw woning uitbouwen? Dan plan je dat wellicht liever in de zomer, omdat je anders in de koude maanden zonder muren komt te zitten. 

Bij een nieuw huis is het vaak een afweging die je moet maken. Als je niet op een schopstoel zit en qua tijd ruimte hebt om te verbouwen, dan kun je daar beter meteen mee beginnen. Je kunt namelijk beter intrekken in een verbouwde woning, dan op een later moment nog te gaan verbouwen. 

Je moet je namelijk realiseren dat bij een verbouwing heel veel troep komt kijken. Niet alleen de ruimte die verbouwd wordt ligt dan bezaaid met troep, ook de rest van het huis moet het dan ontgelden. Denk aan witte voetstappen op je vloer en aan muren die beschadigd zijn bijvoorbeeld. Als het even kan, verbouw je dus eerst, voordat je erin trekt.

Het financiële plaatje

We kunnen natuurlijk allemaal de ideale situatie schetsen, wanneer jij je huis moet verbouwen. Alleen, er moet ook geld voor beschikbaar zijn. Als je net een huis met inboedel hebt gekocht, dan is het logisch dat je weinig geld over hebt. In dat geval kun je proberen om een financiering aan te vragen. Op een later moment verbouwen heeft gewoon niet de voorkeur.

Je kunt beter intrekken in jouw droomhuis, zodat het echt een paleisje is met al jouw wensen en behoeften. Op den duur ga je jezelf er namelijk aan irriteren. Wil je dan over een jaar de badkamer aanpakken, dan ben je een hoop meer geld eraan kwijt. Met een verbouwing moet je er vanuit gaan dat er ook andere dingen in huis beschadigd raken. Ook dat moet je dan allemaal gaan vervangen. Stukken uit de muren, omdat er materiaal naar boven gesjouwd moet worden is een uitstekend voorbeeld. Dat heb je er natuurlijk niet voor over.

Tijd in je leven

Het is ook niet alleen het financiële plaatje dat meespeelt, maar ook de tijd van je leven. Als je de 50 gepasseerd bent heb je wellicht geen zin meer om in de troep te gaan zitten en gelijk heb je. Als je een heel stuk jonger bent, kun je daar makkelijker doorheen kijken. 

Alleen komt het ook niet altijd uit als je jong bent. Stel je voor dat jullie bezig zijn om ouders te worden. Dan is het niet een ideale tijd om een verbouwing te plannen. De kans is aanwezig dat je midden in de verbouwing zwanger raakt. Een verbouwing leidt altijd tot stress en dat is natuurlijk niet goed voor je kindje.

Denk er dus goed over na, voordat je een verbouwing plant. De troep en al het geld moet het wel echt waard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *