Moderne Inrichting

Zo richt je jouw nieuwbouwhuis in

Je hebt een huis laten bouwen, wat natuurlijk een super spannende tijd is geweest. Het hele proces is eigenlijk heel leuk. Alleen eindigt het proces hier nog niet. Misschien dat het leukste nu nog moet gaan beginnen. Je hebt namelijk vrijwel al jouw wensen en behoeften al kunnen uiten in het ontwerp, maar nu gaat het echt om het interieur. Hier kun je opnieuw al jouw creativiteit, wensen en behoeften in kwijt. Laten we kijken waar je het beste mee kunt beginnen.

Een grote check

Allereerst moet je natuurlijk even controleren of alles in jouw nieuwbouwhuis wel naar jouw wens is. Is dit het ontwerp wat je afgesproken hebt aan het begin van de bouw? Zit alles op de juiste plekken? Is er voor de juiste verf gekozen? Dat soort dingen kun je beter ontdekken, voordat je alles compleet hebt ingericht. 

Stel je wil nog veranderen van kleur, dan heb je daar nu nog alle tijd voor. Nu is het moment om bijvoorbeeld een plafond of muur nog te verven. Er staan immers nog geen meubels binnen, dus je kunt het nog niet beschadigen. Als de check is gedaan en er zijn aanpassingen hier en daar gedaan, dan kun je beginnen met de inrichting.

De grote meubels

Je begint bij de inrichting van een woning altijd met de grote meubels. Dat zijn namelijk ook de meubels die het belangrijkst zijn in jouw woning. Denk hierbij aan een bank, een salontafel en tv-meubel. Maar denk ook aan een eettafel met eetkamerstoelen, voornamelijk als je de keuken bij de woonkamer wil betrekken zullen deze meubels ook een plek moeten krijgen in de kamer. 

Deze meubels vormen de basis voor jouw woning. We zouden bijna zeggen dat zonder deze meubels geen inrichting mogelijk is. Heb jij ooit een interieur gezien waar geen bank in staat bijvoorbeeld? 

De kleine meubels

Natuurlijk zijn er ook kleine meubels die je nog graag toe wil voegen aan jouw woonkamer. Denk aan een extra tafel in de hoek van de kamer. Of een fauteuil die je naast de bank wil plaatsen. Sommige mensen hebben nog een dressoir in de woonkamer staan of willen juist een complete kastenwand. 

Deze meubels zijn iets minder essentieel. Zonder deze meubels kun je namelijk prima wonen in jouw huis. Toch zijn ze voor jou heel belangrijk en maken ze het interieur voor jou af. Daar gaat het ook immers om. Het is de bedoeling dat jij je fijn voelt in jouw eigen woning.

Aankleding met accessoires

Als je alle meubels een plekje hebt gegeven, dan is het tijd voor de aankleding. Dit doe je natuurlijk met accessoires. Denk hierbij aan de verschillende lampen en de kussens op de bank. Wellicht kom je er ook achter dat de woonkamer toch wat kil lijkt door de huidige meubels. Warmte en sfeer kun je toevoegen, door bijvoorbeeld een vloerkleed op de grond neer te leggen. 

Voor de rest kun je met overige accessoires ook nog sfeer en warmte creëren. Kies bijvoorbeeld voor wat warme en opvallende kleuren. Vooral als je in jouw interieur heel veel hebt vastgehouden aan beige en zwarte tinten, dan is er zeker nog ruimte voor kleur. Zorg voor wat leuke accessoires op tafel en in kasten. Denk aan leuke, mooie geurkaarsen, bepaalde beelden, wat fotolijstjes en vazen vol kunstbloemen. 

Voor de rest kun je ook denken aan planten die je zowel in de hoek van de kamer kunt plaatsen of op kunt hangen bijvoorbeeld. Bovendien kun je denken aan schilderijen aan de muur. Kies dan voor een schilderij met flink wat kleuren, want zo creëer je echt die warmte en sfeer in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *