Vrouw die de ramen wast

Wat te doen na een verbouwing?

Een verbouwing is een spannende periode voor veel mensen. Gaat het worden zoals je gehoopt had? Gaan er niet meer zaken stuk tijdens de verbouwing? Dat zijn allemaal zaken waar je je zorgen om kunt maken. Daarnaast is bouwen en verbouwen natuurlijk ook een mooie tijd, omdat je uitkijkt naar het eindresultaat. Alleen wat moet er nog gebeuren na de verbouwing? Dat lees je in dit artikel.

Een eerste check

Als de aannemer en bouwvakkers laten weten dat ze klaar zijn, dan is het ten eerste tijd voor een eerste check. Is alles naar wens voor je? Is dit wat je er van verwacht had of hebben ze sommige zaken anders geïnterpreteerd? Dit is hét moment om dat soort zaken aan te geven. Wellicht kunnen ze er nog iets mee. Als ze weg zijn en een andere klus hebben aangenomen, dan zit het weer anders. 

Daarom is het dus zo belangrijk om een eerste check te doen wanneer de bouwvakkers er nog zijn. Wellicht dat er ook nog zaken zijn die ze uit willen leggen. Misschien mag je de komende 3 dagen nog niet douchen, omdat de kit nog moet drogen om zomaar een voorbeeld te noemen.

De grote schoonmaak

Als alles naar jouw wens is, is het tijd voor een grote schoonmaak. Als er veel geboord is, dan heb je een boel om schoon te maken. Ook als er gewerkt is met gips en beton zul je flink aan de gang moeten. Houd er rekening mee dat je altijd schoon moet maken na een verbouwing. Bouwvakkers maken alles vies, maar zijn er niet voor om dat op te ruimen. Dat is echt aan jou.

Trek daar dan ook nog minimaal een week voor uit. Dus stel dat je tijdelijk bij je ouders woont, omdat de badkamer verbouwd moet worden. Houd er dan rekening mee dat je nog een weekje bij moet boeken bij jouw ouders. Je kunt beter pas terug verhuizen als alles weer helemaal spik en span is. 

Het puin weg

Heb je jouw badkamer laten verbouwen? Dan is de kans groot dat jouw oude badkamer er helemaal uitgesloopt is. Dat puin heeft ergens naar toe gemoeten. De kans is groot dat je nog een aanhanger vol met puin hebt staan. Dan is dit ook het moment om dat puin weg te brengen. Rijdt naar de stort en dump daar al jouw afval van jouw oude badkamer. 

Een verbouwing kun je pas echt afsluiten als alles van jouw oude badkamer weg is. Bovendien stoort het natuurlijk ook heel erg als zo’n aanhanger met puin op de oprit staat. Het kan namelijk voor veel chaos in je hoofd zorgen. Neem er dus echt de tijd voor om dit weg te gooien. Dan sluit je de verbouwing ook af voor jezelf. 

Opnieuw inrichten en aankleden

Als jouw badkamer onder handen is genomen, dan zul je weinig nog zelf hoeven in te richten. We gaan ervan uit dat alles qua meubels in ieder geval hangt en staat. Natuurlijk zijn er ook verbouwingen, waarbij je wel nog opnieuw aan de inrichting moet beginnen. Dat is bijvoorbeeld als er een aanbouw wordt geplaatst aan huis.

De aankleding is wel altijd nodig. Denk aan een leuke badmat bijvoorbeeld en wat nieuwe handdoeken. Voor de rest zou je een plant kunnen toevoegen om wat meer kleur te creëren in jouw badkamer. De badkamer hoort natuurlijk ook een oase van rust te zijn. Een plant past daar perfect bij om die sfeer te creëren. Verder zijn er natuurlijk nog andere zaken waar je jouw badkamer mee aan kunt kleden. Denk aan wat verzorgingsproducten en leuke geurkaarsen die je aan kunt steken als je in bad zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *