Man en Vrouw, Op de Bouw

Houd hier rekening mee tijdens een verbouwing

Er zijn veel mensen die wel eens verbouwd hebben in hun leven. Ze zullen allemaal beamen dat er een paar zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Zij hadden gehoopt dat ze die zaken eerder wisten. Neem onderstaande tips en advies dus mee, zodat je niet teleurgesteld kunt worden.

Loopt nooit zoals je hoopt

Een verbouwing loopt nooit zoals je denkt of hoopt. Staat er voor de verbouwing van jullie badkamer 8 weken? Ga dan altijd uit van het dubbele. Er zijn namelijk altijd wel omstandigheden, waardoor de bouwvakkers achterlopen. Een ruimere inschatting maken kan dus zeker geen kwaad. Je zult het meemaken dat een van de bouwvakkers uitvalt door ziekte of een blessure. Of wat dacht je van materialen en producten die net even te lang op zich laten wachten? Dat komt omdat materialen schaars zijn en vaak van ver moeten komen. We hebben natuurlijk al vaker gehoord dat materialen stonden te wachten op een vrachtschip. Dat kan jou dus ook zomaar gebeuren. Er zijn dus verschillende redenen te bedenken, waardoor de geschatte verbouwtijd niet gehaald kan worden. Plan daarom nooit strak op deze verbouwing. Ga je bijvoorbeeld een buitendouche huren? Huur deze dan wat langer dan de afgesproken bouwtijd. Het is beter om net wat meer te betalen, dan 2 weken niet te kunnen douchen. 

Onverwachte kosten

Tijdens een verbouwing kun je zomaar te maken krijgen met onverwachte kosten. Denk aan zaken die kapot gaan tijdens de verbouwing. Dat komt natuurlijk niet heel vaak voor, maar het kan wel gebeuren. De onverwachte kosten waar je meestal mee te maken krijgt zijn materiaalkosten. Natuurlijk is dat materiaal vooraf wel berekend en meegenomen in de offerte. Alleen zijn de prijzen tegenwoordig niet meer zo vast. Er is een groot tekort aan materialen. Door die schaarste worden de materialen alleen maar duurder. De prijs die je afgesproken hebt met de aannemer kan hij dus niet altijd meer garanderen. Dat zijn zaken waar jij rekening mee dient te houden.

Zorg daarom ook dat je budget wat groter is dan dat je hebt afgesproken met de aannemer. Heb je dat budget niet liggen en moet je voor een verbouwing een lening afsluiten? Probeer dan ook altijd iets meer te vragen, zodat je later niet in de problemen komt. 

Overal troep in huis

Gaan ze de badkamer verbouwen? Reken er dan maar op dat je overal in huis troep kunt vinden. Van boven naar beneden kun je aan de slag. Bespaar jezelf dan ook de moeite en sluit je ogen er even voor. Het heeft namelijk geen zin om achter ze schoon te maken, want dan kun je dat weken lang blijven doen. 

De bouwvakkers moeten met hun gereedschap en spullen naar boven toe. Bereid je dus voor op muren die beschadigd zijn en trappen die onder de verf zitten. Dat is ook een reden dat je te maken hebt met onverwachte kosten. Je moet soms nog meer vervangen, dan wat je in eerste instantie wilde verbouwen. Ook al proberen bouwvakkers nog zo voorzichtig mogelijk te doen, zulke zaken gebeuren. Je kunt dan ook maar beter zorgen dat je trap is afgedekt. Ook als je boven op de overloop tapijt hebt liggen, zul je daar een zeil willen spannen. Je wil er niet op zitten wachten totdat heel dat tapijt wit ziet, toch? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wil je ook een nieuwe trap en de gang helemaal opknappen? Wacht dan eerst totdat heel de badkamer is opgeknapt. Het zou namelijk ontzettend zonde zijn als de muren of de trap beschadigt raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *