Kleine Verbouwing

Een kleine verbouwing met een groot resultaat

Stel je bent het huis al aan het bouwen, maar er zijn toch nog wat aanpassingen die je door wil voeren. Dat kan uiteraard, want een woning is niet in één nacht gebouwd. Bovendien kun je ook niet overal op voorbereid zijn. Het is dus niet gek om iets te zijn vergeten aan te geven. Dat betekent echter wel dat er na oplevering een kleine verbouwing hier en daar moet plaatsvinden.

Toevoegen van vloerverwarming

Als jullie huis nog gebouwd wordt, dan ben je wellicht nog op tijd om een vloerverwarming te laten leggen. Informeer het snel bij je aannemer, voordat jullie vloer erin wordt geplaatst. Vaak zullen de radiatoren al hangen en zijn aangesloten. Dat zijn kosten die je dan maar voor lief moet nemen.

Vloerverwarming kan jou tot wel 15% besparing opleveren. Dus het is zeker een verstandige keuze om last minute een vloerverwarming aan te laten leggen. Bovendien ziet een woning er ook veel strakker uit als je de radiatoren eruit haalt. Die dingen hangen alleen maar in de weg en trekken een hoop stof aan. Het is dus een goede keuze om die weg te laten halen en voor vloerverwarming te kiezen.

Een andere inrichting

Een andere inrichting in huis kan veel voordelen opleveren. Het kan zijn dat je de keuken toch achter in je woning wil hebben of dat je van de bijkeuken een kantoor wil maken. Dat zijn relatief kleine verbouwingen. Al ligt het er wel aan hoe ver de bouwvakkers zijn met jouw woning. Als de keuken al min of meer staat is het niet heel handig om plotseling nog te veranderen. 

Een andere inrichting kan ook betekenen dat je eigenlijk boven wil gaan wonen. In Nederland houden we een bepaalde standaard aan, die eigenlijk helemaal niet zo voordelig is. Warmte stijgt namelijk op, dat leren we al vroeg. Waarom slapen we dan altijd boven en wonen we beneden? We stoken eigenlijk beneden om boven warm te slapen, terwijl iedereen juist een koude slaapkamer wil. 

Het is dus juist verstandig om die indeling op de schop te nemen. Ga juist boven wonen en beneden slapen. Hopelijk ben je nog op tijd met deze aanpassing. Als de leidingen al zijn gelegd, dan is het wel een grote klus om alles om te gooien. Wellicht is het dan iets om over na te denken bij jullie volgende huis of project!

Meerdere kamers 

Je hebt de tekeningen doorgestuurd en bent helemaal fan van het huis hoe het nu gaat worden. Je kunt niet wachten tot je kunt beginnen met inrichten. Totdat je een paar maanden later opeens zwanger blijkt te zijn… Daar is in jullie huis nog geen rekening mee gehouden. Je zult dus last minute nog een extra slaapkamer toe moeten voegen. De aannemer kan wel aanraden welke kamer je het beste kunt splitsen. Soms is het dus alleen het zetten van een muurtje, wat maar een kleine aanpassing betreft.

Het kan ook zijn dat muren verzet moeten worden, om even grote kamers te creëren. Dan is het een iets wat grotere klus. Niks om je zorgen over te maken. Die bouwvakkers lossen dat uiteindelijk wel op. Daar betaal je ze immers voor. Natuurlijk is het ook beter om er nu achter te komen, dan wanneer het huis helemaal perfect is ingericht.

Een wijze les voor de volgende keer is dan ook om al na te denken over meerdere kamers, voordat jullie voor verrassingen komen te staan. Voornamelijk als jullie een kinderwens hebben, kun je daar in een nieuw huis dat je bouwt al rekening mee houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *