Gelijkvloerse Woning Bouwen

Hierom laat je een gelijkvloerse woning bouwen

Als we het hebben over een nieuwbouwwoning, dan denken we al snel in villa’s. Grote huizen met minimaal twee verdiepingen. Een zolder kan je er daarna ook nog altijd op laten plaatsen, door middel van een dakkapel. Alleen heb je er ook ooit over nagedacht om voor een gelijkvloerse woning te kiezen? In dit artikel lees je waarom je juist een gelijkvloerse woning moet laten bouwen.

Het is praktisch

Een gelijkvloerse woning is gewoon heel praktisch. Alles is binnen handbereik. Ideaal als je kleine kinderen hebt, maar ook zeker voor jezelf. Als je niet goed te been bent is het fijn als je geen trappen hoeft te lopen. Bovendien is het ook al een investering voor de toekomst. Als je op een bepaalde leeftijd komt wordt het lopen van trappen namelijk steeds gevaarlijker. Je kunt dan beter nu al een gelijkvloerse woning laten bouwen en die helemaal indelen naar jouw woonwensen. Daar heb je nu al profijt van, maar ook zeker op een later moment.

 

Een woning met trappen is met kleine kinderen ook gevaarlijk. Je hebt natuurlijk wel tools om het wat veiliger te maken, maar als ouder ben je toch nooit helemaal gerustgesteld. Zo zijn er bijvoorbeeld traphekjes, maar die kan iemand ook vergeten dicht te doen. Een gelijkvloerse woning biedt in dit geval veel meer veiligheid. Zo ben je als ouder iets meer gerustgesteld, ook al ben je met kleine kinderen natuurlijk altijd op je hoede.

 

Bovendien is het ook makkelijker om uit te breiden. Laat bijvoorbeeld een aanbouw plaatsen aan de woning om meer woonoppervlakte te creëren. Aangezien het zo makkelijk is om uit te breiden is het ook veel praktischer. 

Veel gezelliger ingedeeld

Een gelijkvloerse woning is al snel veel gezelliger ingedeeld. Je moet immers alles op een vloer indelen. Dat maakt dat iedereen altijd dichtbij is. De kinderen spelen in de woonkamer, terwijl jij op korte afstand van hen staat te koken. Ook als je de was opvouwt ben je dichtbij. Het is veel knusser en er hangt al snel een gezellige sfeer. Je kunt de inrichting veel meer open houden. Kies bijvoorbeeld voor een lichtkoepel om ook meer lichtinval te creëren, wat ook weer oogt als een grotere leefomgeving. 

 

In een huis met meerdere verdiepingen, kunnen kinderen zich veel sneller afsluiten. Dat idee heb je in een gelijkvloerse woning veel minder. Dat komt ten eerste omdat de afstand veel kleiner is. Iemand zit niet meteen op een andere verdieping. Grote kans dat je als gezin ook veel hechter wordt, omdat de afstand letterlijk kleiner wordt.

Kan snel gebouwd zijn

Een gelijkvloerse woning kan snel gebouwd zijn. Dit komt omdat je er al veel kant-en-klare woningen beschikbaar zijn. Deze staan allemaal te wachten om op jouw grond geplaatst te worden. Denk bijvoorbeeld aan een skilpod, die volledig gelijkvloers is. Je kunt kiezen uit een 2-slaapkamer woning en een 4-slaapkamer woning. Beide woningen hebben genoeg leefruimte en zijn zelfs nog voorzien van extra ruimte. Hier kun je een thuiswerkplek of speelhoek creëren. 

 

Het voordeel is dat je totaal ontzorgd bent. Zo’n woning wordt gewoon compleet opgeleverd, waardoor je niet bij het bouwproces betrokken bent. Aan de ene kant scheelt dat een hoop stress. Aan de andere kant is het ook weer nadelig, omdat niets uniek is. Zo’n skilpod wordt namelijk opgeleverd met een volledig geïnstalleerde keuken en badkamer. Daar heb je zelf dus totaal geen keuze in. 

 

Wil je zelf wel het een en ander bepalen? Dan kun je altijd nog voor een tiny house kiezen. Deze kun je laten bouwen, maar ook zelf opbouwen. Zo heb je toch nog het gevoel dat je het een en ander kunt bepalen. Zo is het bijvoorbeeld aan jou waar de meterkast komt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *