Een Bestaand Huis Kopen

De voordelen van een nieuw huis bouwen en een bestaand huis kopen

Als je wil gaan verhuizen, dan heb je een paar keuzes: je gaat een huis huren, je gaat er een kopen of je laat een huis bouwen. De laatste twee opties lichten we verder uit in dit artikel. Want wat zijn nou de voordelen van een nieuw huis bouwen en een bestaand huis kopen. Goed om die voordelen eens op een rijtje te zetten, zodat jij een juiste keuze kunt maken.

 

Een nieuw huis bouwen

Kies je voor een nieuwbouwhuis? Dan betekent dit dat je zelf een huis gaat bouwen. Je bent dus echt van het begin tot het eind betrokken bij het proces. Je begint echt letterlijk met een stuk grond en maakt daar jouw eigen paleis van. Dat is dus al een groot voordeel. Dat betekent namelijk ook dat je alles zelf kunt bepalen. Je bepaalt welke stenen er voor het huis gebruikt moeten worden, maar je bepaalt ook waar de leidingen komen te liggen. 

 

Alles aan een nieuwbouwhuis kun je zelf bepalen. Dus niet alleen hoe de buitenkant eruit komt te zien, maar ook de inrichting van binnen. Zo zou je er in theorie voor kunnen kiezen om de slaapkamer en badkamer beneden te bouwen om zo maar een voorbeeld te noemen. 

 

Dat je alles zelf kunt bedenken en inrichten heeft nog meer voordelen. Zo kun je namelijk ook voor energiezuinige toepassingen kiezen. Dat maakt het voor jou heel fijn om in te wonen, maar het is ook interessant voor de verkoopprijs in de toekomst. Bovendien kun je ook allerlei technische snufjes installeren, mocht je dat willen. Je hebt echt alle vrijheid, wat natuurlijk ook z’n nadelen kent.

 

Bovendien staat de prijs ook gewoon vast als je een aannemer inhuurt. Je weet vaak veel beter waar je aan toe bent. Bij een bestaand huis kan dat wel eens anders zijn. Je kunt zomaar voor verrassingen komen te staan, die bij de koop niet naar voren kwamen. Met een nieuwbouw huis kom je dus niet zo snel voor onverwachte uitgaven te staan. 

 

Een bestaand huis kopen

Bij het huis dat je bouwt heb je alle keuzevrijheid, dat is dan ook het grote voordeel. Natuurlijk zitten er ook voordelen aan het kopen van een bestaand huis. Het grote voordeel voor sommige mensen zou zijn, dat je vaak niks meer hoeft te verbouwen. Je kunt er in sommige gevallen meteen intrekken, wat je veel tijd en geld scheelt. 

 

Een ander voordeel is dat je niet zoveel contact hoeft te hebben met allerlei partijen. Een nieuw huis laten bouwen gaat namelijk gemoeid met heel veel geregel. Dat is met een bestaand huis dat je koopt niet het geval. De enige partijen waar je mee te maken hebt zijn de makelaar en notaris en daar houdt het wel mee op.

 

Een ander voordeel kan zijn dat je niet zoveel keuzevrijheid hebt. Hoewel het misschien heel interessant lijkt om alles zelf te bedenken, kost het je ook heel veel. We hebben het dan niet alleen over tijd en geld, maar ook over moeite. Als je overal over na moet denken, dan kan dat ook een hoop stress veroorzaken. Het is dan ook niet voor iedereen weggelegd om een huis te bouwen

 

Zo zie je maar weer dat overal voor- en nadelen aan zitten. Welke optie het beste bij jou past hangt natuurlijk helemaal van jezelf af. Als je meteen ergens wil intrekken, dan is een bestaand huis ideaal. Wil je echt alles zelf bepalen? Dan kun je beter zelf een huis bouwen. Soms ben je natuurlijk ook gewoon afhankelijk van het budget dat je hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *