Eigenaars Bekijken een Bouwplan

Wat heb je allemaal nodig voor een verbouwing?

Je bent niet tevreden over je huidige of nieuwe woning en wil dan ook graag gaan bouwen of verbouwen. Dat kan natuurlijk, alleen wat heb je er dan allemaal voor nodig? Dat bespreken we in dit artikel. Lees dus snel met ons mee, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

 

Een goed plan

Het is belangrijk om een goed plan voor ogen te hebben. Je moet namelijk niet gaan verbouwen als een kip zonder kop. Dan gaat het namelijk mis. Je moet dus duidelijk weten wat je aan wil pakken. Dat maakt het voor iedereen makkelijker. Bovendien weet je dan zelf ook beter waar je aan toe bent. 

 

Vind je het lastig om een plan te maken? Dan zijn er genoeg tools/apps op internet te vinden die je daarbij kunnen helpen. Bovendien helpt het ook om inspiratie op te doen op Pinterest en Tik Tok. Ga je bijvoorbeeld jouw keuken verbouwen? Dan zijn er natuurlijk genoeg winkels die keukens verkopen, waar je ook nog langs kunt gaan ter inspiratie.

 

Als je genoeg inspiratie hebt opgedaan kun je een moodboard gaan maken. Zo kun je voor jezelf beter visualiseren hoe het wordt. Op basis daarvan kun je bepalen of je door wil met dit ontwerp of dat je toch geheel wat anders wil. Eventueel kun je nog professionals inschakelen om ervoor te zorgen dat jouw plan goed uitgevoerd gaat worden. 

 

De financiële middelen

Een verbouwing is nooit goedkoop. Je betaalt er altijd een hoop geld voor. Daarom moet je ook echt pas gaan verbouwen als je geen andere optie meer hebt. Of het moet zijn dat de verbouwing jou een hele hoop op gaat leveren, dan weet je dat het de moeite waard is.

 

De kans is groot dat je er zelf niet de financiële middelen voor hebt. Misschien kom je met jouw spaargeld een eind, maar kun je daarvan niet de hele verbouwing betalen. In dat geval is het mogelijk om een financiering aan te vragen. Voornamelijk als je huis door een verbouwing meer waard wordt heb je kans dat er een lening aan jou wordt verstrekt. 

 

Zodra de financiering rond is kun je verder met het voorbereiden van de verbouwing. Zonder de financiële middelen kun je de volgende stap namelijk niet uitvoeren. 

 

Het juiste team

Als je een plan hebt die je kunt financieren, dan is het tijd om de juiste mensen bij elkaar te zoeken. In sommige gevallen is dat een aannemer. Dat is vaak het geval bij grote verbouwingen. Die zijn dan te complex om zelf uit te voeren. Het is dan ook belangrijk om te weten wanneer je het het beste kan uitbesteden aan een professional

 

In andere gevallen kun je de verbouwing geheel zelf doen. Dat is vaak het geval als je partner in de bouw werkt of daar een achtergrond in heeft. Hij of zij heeft dan wel weer connecties die ook kunnen komen helpen. 

 

Een dakkapel kan je partner wellicht zelf plaatsen met een vriend of collega. Alleen zullen de muren dan ook gestuct en geschilderd moeten worden om zomaar een voorbeeld te noemen. In de meeste gevallen weet jouw partner dan wel iemand aan te dragen daarvoor.

 

Vaak kun je ook beter een verbouwing aangaan met mensen die je (via via) kent. Je kunt dan namelijk wat lager in de kosten blijven. Bovendien zijn het wel professionals, want het is nou eenmaal hun vak. Alleen doordat je ze kent, krijg je vaak wel een bepaalde korting en dat is natuurlijk wel weer mooi meegenomen.

 

Heb je niemand die handig is in jouw familie en/of kennissenkring? Dan zou je toch echt een professional in moeten schakelen. Dan is het maar goed dat je die financiering hebt gekregen, want dat kan wel eens hoog in de kosten gaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *